Flyttinformation

Andrahands­uthyrning:

Man får inte hyra ut sin lägenhet i andra hand utan styrelsens godkännande och endast om godtagbara skäl finns. Särskild blankett skall fyllas i och den finnas att få tag på via vår Exp. Du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för lägenheten och för vad Din andrahandshyresgäst ev. ställer till med. (Läs mer ur bostadsrättslagen och föreningens stadgar). Från och med mars 2019 tar föreningen ut en avgift vid uthyrning av bostadsrätt i andra hand, 2500 kr/år.

Försäljning:

-Styrelsen har beslutat att en kontroll av spiskåpan skall ske inför alla försäljningar.

-Vi tar nu en kreditupplysning för att se att köparen inte har några betalningsanmärkningar.

-Tänk på att prata med banken om Du har lägenheten som pant för några lån, innan försäljning.

-I samband med inflyttningsinformationen till nya köparen så meddelas hur många nycklar som är uttagna på lägenheten.

-Om Du är osäker på när och hur pengarna skall inkasseras så finns det en praxis där man erhåller 10 % av köpesumman i handpenning. När överlåtelse-handlingarna skrivs och resterande summan vid överlämnandet av sista nyckeln.

Uppsägning:

Du har rätt att återlämna lägenheten till föreningen. Det innebär att Du har 3 månaders uppsägning och därefter tillfaller lägenheten föreningen utan ekonomisk ersättning till Dig. Du äger dock rätten att sälja Din lägenhet under denna 3-månadersperiod, och om så skulle ske så är det bara att återta avsägelsen. Särskild blankett skall fyllas i.

Annons på Expeditionen:

Nu finns det en anslagstavla på Exp där Ni kan annonsera om Ni vill byta lägenhet, sälja lägenhet eller köpa en lägenhet.

Anslagstavlan är endast till för medlemmar i vår förening. Datera annonsen, efter 2 månader plockar vi ner den och om Ni fortfarande inte har fått napp så får Ni gärna återkomma med en ny annons. Detta är ett led för att hjälpa våra medlemmar att kunna bo kvar på området när nuvarande bostad inte fungerar längre pga av förändringar i familjen eller andra orsaker.