Föreningshuset och Lekplatser

I vår förening har man möjligheten att hyra festlokaler, relax och övernattningsrum. I föreningens utemiljö finns fri tillgång till flera lekplatser, grillplatser, bouleplan, fotbollsplaner och hundrastgård. Ett av våra pågående projekt är ett ute gym.

Föreningen förfogar över 66st parkeringsplatser som är försedda med el. Det finns även 10st laddnings platser för elfordon och 2st publika laddare. Samt 244st garage. Hela parkeringsytan har under hösten av 2021 genomgått ett större underhållsarbete.

Det pågår även ett projekt att byta samtliga tak och renovering av samtliga tvättstugor samt soprum.

Lokaler & fastighet

Föreningens fastighetsbeteckningar

Hus 1		Lövhagen 14	Gråsparvsvägen 4-14

Hus 2		Lövhagen 13	Gråsparvsvägen 1-9 samt Grönfinksvägen 10-2

Hus 3		Lövhagen 12	Grönfinksvägen 1-9 samt Bofinksvägen 10-2

Hus 4-5		Lövhagen 11	Bofinksvägen 1-25

Hus 6		Lövhagen 10	Bofinksvägen 41-27

Hus 7		Lövhagen 9	Bofinksvägen 12-18 samt Grönfinksvägen 17-11

Hus 8		Lövhagen 8	Grönfinksvägen 12-18 samt Gråsparvsvägen 17-11

Hus 9-10	Lövhagen 7	Gråsparvsvägen 16-36

Hus 11		Lövhagen 18	Lövhagsgatan 3-21

Hus 12		Lövhagen 25	Lövhagsgatan 25-43

Hus 13		Lövhagen 20	Lövhagsgatan 45-63

Hus 14		Lövhagen 21	Lövhagsgatan 65-87

Fritidslokal

Föreningen har en fritidslokal som rymmer 60 personer. Det finns kaffebryggare, spis och en micro samt kylskåp och frys. Det finns tallrikar (djupa, flata och assietter), bestick, glas och koppar för 60 personer att hyra till lokalen för 200 kr extra (utan porslin 850 kr, med porslin 1050 kr).

Uthyrning sker mellan 13.00 och 11.00 till en kostnad av 850/1 050 kr per dygn, endast för medlemmar. Det högre beloppet inkluderar porslin, kastruller och övr. inventarier i köket.

Vid sammankomster med omyndiga gäster måste en vuxen ansvarig närvara hela tiden. Alkoholförtäring av omyndiga hyresgäster som dessutom saknar en närvarande vuxen kommer att anmälas till berörda myndigheter. Den som då är medlem och ansvarig för bokningen kommer att stängas av från nyttjandet av lokalen i minst 1 år.

Klockan 11 kommer lokaljouren och besiktar lokalen. Avbokning skall ske minst 10 dagar innan passet startar därefter debiteras 100% av hyran.

Bokning sker på EXP. Man erlägger 100 kr i bokningsavgift när kontrakt skrivs. Minst 10 dagar innan uthyrningstillfället skall resterande hyran betalas tillsammans med 500 kr i depositionsavgift. Om man inte har betalt enligt denna regel kan lokalen komma att hyras ut till annan intresserad boende. Har inte betalning skett innan hyrestillfället så kommer man inte in i lokalen (med undantag för Er som bokar själva*). Erläggs betalning på icke arbetstid så behålls depositionen som en utryckningskostnad. Vid en ev. avbokning återbetalas inte bokningsavgiften på 100 kr.

*Om man låter depositionsavgiften ligga kvar på exp. erhåller man möjligheten att själv boka lokalen när det passar en själv. Fakturering sker 10 dagar efter uthyrningstillfället med ett tillägg av 50 kr i faktureringsavgift. Om hyra erläggs kontant på EXP inom 10 dagar efter hyrestillfället så utgår faktureringsavgiften. Bokning kan ske tidigast 300 dagar före hyrestillfället.

 

                                               

 

123 1660 893

När man swishar är det viktigt att man lämnar sina uppgifter

såsom namn, adress, lgh nr samt vad betalningen gäller.

Skicka även en kopia på godkänd swish-betalning till exp@23an.se tillsammans med era uppgifter.

 

Relax, Bastu och bubbelpool – OBS relaxen är stängd hela juli

Relaxavdelningen som rymmer ca 8-10 personer, består av en bastu och en bubbelpool, den hyrs i 3 timmar för totalt 250:- (mån-tors), 350:- (fre-sön+röda dagar samt helgdagar) och därefter kostar det 100 kr/timme. Det finns även ett litet kylskåp och en sittgrupp för 4 personer. Avbokning skall ske minst 24 timmar innan passet startar, därefter debiteras 100% av hyran. Vi rekommenderar max 4st personer i poolen samtidigt.

 

Övernattningsrum

Föreningen har ett övernattningsrum för 4 personer med pentry och handikapptoalett. Bokning sker på EXP och vid kontraktsskrivning erläggs en bokningsavgift på 100 kr, den återfås inte vid en ev. avbokning. Minst 10 dagar innan uthyrningstillfället betalas hyran på 200 kr samt en depositionsavgift på 500 kr*. Uthyrning sker mellan 13.00 och 11.00. Avbokning skall ske minst 48 timmar innan passet startar därefter debiteras 100% av hyran.

Om man inte har betalat enligt ovanstående regler kan rummet komma att hyras ut till annan intresserad boende. Har inte full betalning skett innan hyrestillfället så kommer man inte in i lokalen (med undantag för Er som bokar själva*). Erläggs betalning på icke arbetstid så behålls depositionen som en utryckningskostnad.

Om man låter depositionsavgiften ligga kvar på EXP. erhåller man möjligheten att själv boka rummet när det passar en själv. Fakturering sker efter 10 dagar efter uthyrningstillfället med ett tillägg av 50 kr i faktureringsavgift. Om hyra erläggs kontant på EXP inom 10 dagar efter hyrestillfället så sker ingen faktureringsavgift. Bokning kan ske tidigast 300 dagar före hyrestillfället.

 

77:an

Lokalen finns på Lövhagsgatan 93 och kan hyras av studiecirklar och liknande samt barnkalas. Bokning av lokalen sker på EXP. Det finns tre pass att välja mellan: 9-14, 14-19 eller 9-19. Priset är 200 kr för ett av de korta passen och 400 kr för det långa. Max 30 personer i lokalen på grund av utrymningsregler. Dessutom tillkommer en depositionsavgift på 500 kr.

Lokalen kan hyras endast av medlemmar. Bokning sker på EXP och vid bokningstillfället erläggs en bokningsavgift på 100 kr när kontrakt skrivs. Den återfås inte vid en ev. avbokning. Minst 10 dagar innan uthyrningstillfället skall hyran betalas samt en depositionsavgift på 500 kr. Fakturering sker 10 dagar efter uthyrningstillfället med ett tillägg av 50 kr i faktureringsavgift. Bokning kan ske tidigast 300 dagar före hyrestillfället.

Om man inte har betalt enligt denna regel kan lokalen komma att hyras ut till annan intresserad boende. Har inte betalning skett innan hyrestillfället så kommer man inte in i lokalen.

Erläggs betalning utanför arbetstid så behålls depositionen som en utryckningskostnad.

Det finns kaffebryggare och vattenkokare i lokalen samt ett kylskåp/frys och en mikro. Det finns även en uppsättning av tallrikar, glas samt bestick, mm.

Det får inte förekomma musik som hörs till grannarna. Lokalen skall självklart vara iordningställd och städad när tiden är slut. Vi tar en depositionsavgift på 500:- som vi behåller om lokalen inte är i samma skick som när den hyrdes ut.

Studiecirklar och liknande verksamhet bokas per termin och kostar 750:- per termin som gäller för ett pass i veckan.

Även här tas en depositionsavgift om 500:- ut som försäkring för att lokalen ska återställas.

 

Miljöhus

Miljöhusen finns på infarten till Ditt bostadshus. Varje lägenhet har fått två låsbrickor som skall följa med vid försäljning. Borttappade eller trasiga brickor kan ersättas på Exp. mot en kostnad av 100 kronor. Miljöhusen är kamerabevakade.

Tänk på att Du är ansvarig för vad den som Du släpper in i miljöhuset ställer till med. Öppna därför bara dörren för dem Du känner igen. Om de gör något fel så är deras inträde registrerad på Din låsbricka. Borttappade låsbrickor anmäls till Exp för avkodning.

Förutom restsopor får Du slänga nedanstående i Miljöhusen. Tänk på att de dyraste soporna att tömma är just restsopor, vilket innebär att ju mer vi sorterar desto lägre blir kostnaderna för sophämtning.

Matavfall:
Matavfallsrester skall läggas i för ändamålet avsedda papperspåsar som finns att hämta i miljöhusen. De fyllda påsarna läggs sedan i de bruna kompostkärlen. OBS!!! Ingen plast!!!

Batterier:
Det finns en batteribox för vanliga hushållsbatterier. Bilbatterier o dyl. skall till återbruket.

Glas:
Färgat och ofärgat som inte går att panta. Lock och korkar skall tas bort.

Papper:
Returkartong: (skölj och vik ihop) Mjölk- o juiceförp. cornflakespaket, äggkartonger mm.
Returpapper: Tidningspapper, reklam, brev kataloger mm.

Hård/Mjuk-plast:
(rena o torra) Saftdunkar, plast-burkar -hinkar, plastkorkar mm, plastpåsar -folie och frigolit.

Metallförpackningar:
(rena o torra) Konservburkar, tuber, folieformar kapsyler mm.

Om det inte finns kärl för det som Du vill slänga så skall det lämnas till återbruket. För sopor som ställs på golven kommer föreningen att ta ut 500 kronor i hanteringskostnad. Detta gäller även för grova felsorteringar.

Miljöfarligt gods:
Bilbatterier, bensin och liknande får ej slängas på området utan skall fraktas till närmaste återbruk, bensinstation eller motsvarande.

Grovsopor skall fraktas till återbruket. Dit räknas t.ex möbler, virke, kylskåp, tv-apparater osv.

Om Du har problem med bortfraktande av stort gods, som t.ex. vitvaror, kontakta Exp så hjälper fastighetsskötarna Dig mot en viss ersättning!

Tvättstugor

Behörighet erfordras och finns på samma passerbricka som går till källare och miljöhus. Det kostar 10:- per startad tvättmaskin och man betalar i förväg på EXP. Man kan ladda med valfritt belopp. Tvättstugorna är kameraövervakade.

Tvättstugorna är öppna dygnet runt. Det finns inget bokningssystem.

Man går ner till tvättstugan när det passar en själv. Finns det ingen ledig maskin, kan man se på varje maskins klocka när tvätten är färdig. En familj får högst använda 2 tvättmaskiner och en torktumlare eller ett torkskåp per tvättpass. Har man mycket tvätt får man fortsätta att använda sina 2 maskiner tills man är klar, under förutsättning att man finns på plats när maskinerna har stannat.

Grovtvättmaskin finns i varje tvättstuga och kostar 10:-/tvätt. Det är inte tillåtet att tvätta ryamattor, gummerade mattor eller föremål som måste pressas in med våld.

Utlåning av tvättbehörighet till andra än till de som bor i samma lägenhet är inte tillåtet. Det är ej heller tillåtet att tvätta utomståendes tvätt. Vid missbruk kommer behörigheten att avkodas 1 mån vid första tillfället och 3 månader vid andra tillfället. Om missbruket upprepas en tredje gång blir man avstängd från tvättstugan.

Barnvagns- och cykelrum

I de flesta av husen så finns det möjlighet att hyra plats i ett barnvagns- och cykelrum för 200:- per år. Kontakta EXP.

Matkällare

Det finns möjlighet att hyra ett förråd i kylt rum för 200:- per år.
Kontakta EXP.